Sotaveteraani Laine sai lahjoituksena turvapaketin Sodankylässä

Kuopiolainen palo- ja työturvallisuuden yritys Peltaco jakaa tämän vuoden aikana sata kodin turvapakettia sotaveteraaneille ja lotille. Sodankyläläinen Kauno Laine on lahjoituksen saajista.

Rehtori, opetusneuvos Kauno Laineen kotona on vilskettä. Neljä Lapin pelastuslaitoksen edustajaa ovat tulleet tuomaan kodin turvapakettia Laineelle.
Kuopiolaisen palo- ja työturvallisuusyritys Peltacon jakamaan pakettiin kuuluu kahden litran käsisammutin, sammutuspeitto ja palovaroitin.
Lapin pelastuslaitoksen palotarkastajan Lasse Rytkösen mukaan turvapaketti on tarkoitettu omassa kodissaan asuville sotaveteraaneille.

Turvalaitteet oikeille paikoilleen
Lahjoituksen luovuttamisen lisäksi pelastuslaitoksen edustajat antoivat ohjeita kodin turvallisuuden parantamiseksi sekä tiedustelivat Laineelta lupaa saada asentaa turvalaitteet sopiville paikoilleen. Lupa heltisi helposti, olihan kyse turvallisuudesta.
Palovaroitin pääsi makuuhuoneen kattoon ja käsisammutin keittiön seinälle.
Tarkastettiinpa samalla myös palovaroitinten toiminta pattereiden vaihdon yhteydessä.

Hyväntekeväisyyttä juhlavuoden kunniaksi
Kuopiolainen vuonna 1986 perustettu Peltaco päätti juhlistaa Suomen juhlavuotta jakamalla normaalisti joulumuistamisiin tarkoitetut varat hyväntekeväisyyteen.
Kohteeksi pääsivät sotiemme veteraanit ja lotat.
Pelastuslaitokset ovat jakaneet Peltacon lahjoittamia turvapaketteja tämän vuoden alusta lähtien.

Laviasta Sodankylään
Kauno Laine syntyi Laviassa 20.7.1923. Monen ikätoverinsa tavoin Laine palveli sotaväessä puolustaen Suomea Neuvostoliittoa vastaan. Sotilasarvoltaan Laine on yliluutnantti. Sodankylään hän tuli vuonna 1949 opettajaksi yhdessä puolisonsa Eilan kanssa. Laine on tehnyt pitkän uran muun muassa opettajana, rehtorina ja kunnallispoliitikkona.

Lahjoitus tuli tarpeeseen
Lahjoituksen saanut Laine vaikuttaa hyvin tyytyväiseltä saamastaan lahjoituksesta.
”Tämä on mukava ja tarpeellinen asia. Ei näitä itse tule välttämättä hommatuksi”, Laine kertoo tilaisuuden päätteeksi.
Petri Markkanen ja Lapin Lehtikustannus Oy  Sompio -lehti 29.6.2017